Wanneer UV-lampen vervangen?

uv lampUV-lampen waar gelnagels onder worden uitgehard blijven niet altijd meegaan. Net zoals bij een traditionele lamp moet je ook UV-lampen om het aantal branduren vervangen. Maar hoe weet je wanneer ze aan vervanging toe zijn?

Wanneer UV-lampen vervangen?

Start je met een nieuwe lamp, dan kan je gaan tellen. Normaal moet je immers om de 500 uren de lampen vervangen. Werk je een klant af op 1 uur tijd, dan moet je dus na 500 klanten je lampen vervangen. Werk je 2 uur aan een klant, dan moet je na 250 klanten de lampen wisselen.

Meestal is het natuurlijk zo dat je al wel een tijdje bezig bent met je lampen vooraleer je je die vraag begint te stellen. Of je merkt dat er een probleem is met het uitharden. Bij kleurengels of bij de witte gel van een french manicure is de bovenkant dan wel uitgehard, maar onderaan lijkt de gel nog vloeibaar. Je krijgt er een vel over, zoals bij koud geworden pudding! Het probleem bij een french manicure valt vaak meer op, omdat de bolling in de bollingslaag meestal helemaal uitgelopen is (zeker wanneer je werkt met een vrij vloeibare gel). Bij een nieuwe lamp treedt de uitharding onmiddellijk in werking, zodat de bolling goed blijft zitten waar ze moet zitten.

Hoe UV-lampen vervangen?

Je hoeft niet meteen je hele UV-lamp weg te gooien wanneer de lampen het niet meer doet. Je kan immers perfect de lampjes apart kopen. UV-lampen in een tunnellamp zijn staafvormig. Je haalt ze eruit door kort te trekken. Nieuwe lampen kan je er daarna gewoon in vast klikken – je moet niet draaien zoals bij een gewone gloeilamp of spaarlamp.

LET OP! Vervang de lampen niet wanneer je je tunnellamp maar net hebt gebruikt! Net zoals andere lampen worden deze namelijk ook warm, en zo zou je dus je vingers lelijk kunnen verbranden! Wacht tot ze zijn afgekoeld.

TIP! Zorg steeds dat je minimum 4 vervanglampen in huis hebt. Heb je je eens misrekend of blijken je lampen toch niet van topkwaliteit te zijn, kan je jezelf altijd behelpen.