Volgorde voor het plaatsen van gelnagels

ibd builder gelGelnagels plaatsen gaat niet zo snel als nagels lakken. Elke stap in het proces is even belangrijk om een goede hechting te verzekeren. We zetten eventjes alle stappen op een rijtje, zodat iedereen zeker de goede volgorde voor het plaatsen van gelnagels gebruikt.

De voorbereiding is eigenlijk altijd hetzelfde. Er zijn verschillende stappen voor een french manicure of voor een kleur, en de afwerking is dan ook weer telkens hetzelfde. Een overzichtje.

Voorbereiding

 • Ontsmet altijd eerst je eigen handen en die van de klant. Hygiëne is super belangrijk!
 • Vijl de nagels in vorm. Je kan kiezen voor verschillende vormen: oval, square, squoval, … Maak ze niet te kort: je kan achteraf altijd nog bijvijlen. Duw nagelriemen achteruit en knip losse velletjes weg.
 • Ruw met een vijl de natuurlijke nagel op. Gebruik hiervoor een vijl met 180 grit. Doe dit ook voorzichtig: enkel de natuurlijke glans van de nagel moet eraf.
 • Breng een bonding product aan. Dit kan een primer zijn, of een bonder, of een dehydraterend product. Meestal heeft elk merk ook eigen oplossingen voor bonding. Breng zeer spaarzaam aan! Meestal moeten bonding producten ongeveer 1 minuut in de UV-lamp.

French manicure

 • Gebruik voor de onderste laag een dekkende, goed hechtende gel. Een dunne laag is al genoeg: hierop kan je makkelijk verder werken. Laat uitharden.
 • Daarna ga je zorgen voor de witte (of andere) kleur aan de tip. Je kan een groter vlak aan de free edge of vrije boord inkleuren en daarna met een proper penseel de lijn goed trekken, of meteen juist werken. Ik denk eraan om hierover een tutorial te filmen – stay tuned! Na aanbrengen ook weer laten uitharden.
 • Tenslotte breng je in een meer transparante gel de laag aan waar je de bolling mee gaat maken. Deze mag wat dikker gelegd worden en gaat voor de stevigheid zorgen. Laat opnieuw uitharden en haal het plakkerige restlaagje weg met een nailwipe en cleanser. Vijl hierna zachtjes op en modelleer naar de juiste bolling.

Kleur (colour overlay)

 • Als onderste laag komt er ook een laagje goed hechtende gel. Je kiest zelf of je deze laag dunner of dikker maakt. Zorg alleszins dat het een stevige basis vormt. Als deze uitgehard en daarna gecleansed is, vijl je deze zachtjes op. Dit zorgt voor betere hechting van de kleur.
 • Breng hier de gel in de gewenste kleur op aan. Vertrek steeds van de nagelriem naar de basis. Probeer niet te hard te duwen op je penseel, maar leg de kleur er ook niet te dik op. Laat ook weer uitharden. Herhaal deze stap tot de dekking perfect is. Haal als alles mooi is uitgehard de plaklaag weg.

Afwerking

 • Ter afwerking breng je om te beginnen een top coat aan. Je wilt iets dat zorgt voor een mooie glans, 3 weken lang. Om wit van een french manicure mooi wit te houden, moet je goed kijken dat je top coat een UV-block heeft – anders kleurt het wit na een tijdje geel. Laat uitharden.
 • Tenslotte breng je nagelriemolie aan om de nagelriemen te verzorgen.

That’s it! Nauwgezet werken en doorwerken, en vooral ook goed kijken dat de gel nergens de nagelriemen raakt is belangrijk. Uithardingstijd en al dan niet cleansen durft al wel een verschillen van merk tot merk. Vele merken organiseren daarom bij hun verdelers vaak vervolmakingscursussen. Zeker doen dus!

Een spiekbriefje volgt! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.