Types kunstnagels

Er zijn verschillende types van kunstnagels om de eigen nagels te verstevigen en/of verlengen. Je kan proberen met een verstevigende nagellak, maar ervaring leert iedereen dat dat op langere termijn geen oplossing biedt. Je kan ook kiezen voor stickers, maar ook hier zit je met het probleem dat deze niet echt lang houden. Bijkomend is dan nog dat de kleefstof waarmee je de nagels op je eigen nagels kleeft erg ongezond is voor je nagels. De bovenste laag van je nagel (de hoornlaag) wordt door de lijn volledig aangetast. De twee meest gebruikte types kunstnagels op langere termijn zijn gelnagels en acrylnagels. Een korte vergelijking.

howtodothingscom Applicatie van acryl.

Acrylnagels worden opgebouwd door een mengsel van poeder en vloeistof met elkaar te vermengen, waardoor een stevig maar boetseerbaar bolletje “klei” ontstaat. Dit wordt met een penseel in de juiste vorm geduwd op de nagel. Acryl hardt vanzelf uit door in contact te komen met de lucht, wat meteen ook de moeilijkheid aanduidt: je mag met het zetten van acryl niet treuzelen. Na het zetten van de acryl, wordt de nagel in model gevijld en met een topcoat afgewerkt.

Gelnagels worden gezet door middel van een gel die uithardt door UV licht. Dit werkt dus iets makkelijker, omdat kan gewerkt worden tot wanneer de nagels in de tunnellamp gaan. Nagels kunnen ook verlengd worden met tips. Nagelgel is geurloos. Vele gels zijn tegenwoordig ook anti-allergisch om problemen te voorkomen. Na het aanbrengen van gel wordt ook in model gevijld en gewerkt met een topcoat.

hubimgcom Potjes gel.

Beide producten heb je in verschillende kleuren en beide lenen zich tot het aanbrengen van bijvoorbeeld een french manicure of het gebruik van nailart, of het nu steentjes, patronen of stripers zijn.

Het grote verschil tussen beide producten is de hardheid. Acryl is nog net dat ietsje steviger dan gel, en kan door het ander type van applicatie dunner worden aangebracht dan gel, zonder daarbij de hardheid te verliezen. Anderzijds beschadigen acrylproducten de natuurlijke nagel meer doordat dit agressievere producten zijn. Acrylnagels liften ook sneller, terwijl je met gelnagels tussen de drie en de vijf weken verder kan – een beetje afhankelijk van hoe snel je nagels groeien.

Gelnagels zijn nieuwer dan acryl, en beide producten worden in feite met dezelfde dezelfde chemische producten opgebouwd. De aanwending en uitwerking is echter volledig verschillend.

Er zijn nog andere nog nieuwere types kunstnagels, zoals onder andere fiberglass en solar nails. Deze zijn minder gekend en zullen later nog meer in detail worden besproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.