Tips voor Nieuwjaar (deel 1)

Tips, letterlijk en figuurlijk. Altijd feestelijk zijn glitternagels. Maar een hele nagel glitterend is er al snel over of heeft een nogal kinderlijk effect. Beter is de glittertjes wat te doseren. Zoals bijvoorbeeld op – je raadt het al – tips!

glitternagels3

Je kan bij de nagelstylist vragen om een french manicure te doen met een andere kleur tips, zoals op de foto boven. Hier is gekozen voor een donkere glittergel die vooraan dikker is gelegd dan naar de nagelriem toe, zodat een zachte overgang is gecreëerd. Hierover is met wit-zilveren glitter een tekening gemaakt. Belangrijk is bij een gel laag-per-laag te werken, en geen enkele laag té dik te maken.

Ben je liever zelf creatief bezig, kan je jezelf een french met glitters geven. Hiervoor heb je een leuk kleurtje nagellak voor nodig, een doorschijnende lak en een potje glitters. Dit vind je in de meeste hobbywinkels. Als wat je daar vindt niet fijn genoeg is, kan je bijvoorbeeld ook met make-up glitters werken. Pigmentpoeder geeft bijvoorbeeld ook een leuk effect.

glitterpotjes

Je begint met een goede voorbereiding van de nagel en lakt dan je nagels in de kleur die jij wilt. Nadien neem je de doorschijnende lak en ga je over je tip, één vinger tegelijk. Terwijl dit stukje lak nog nat is, dop je je vingertip in het potje met glitters. Traag weer eruit halen, en er zouden genoeg glitters moeten blijven plakken zijn om een leuk effect te verkrijgen!

glitternagels1

Niks zegt natuurlijk dat je je tip moet in glitter zetten. Een veeg in een bepaalde richting, een kronkel, enkele puntjes, … Of je kan ook verschillende glitters afwisselen. Wat je maar mooi vindt!

glitternagels2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.