Sneeuw is tof, droge handen niet.

Ugg Australia sneeuwKoud! Vreselijk koud! De temperaturen van de voorbije week zijn echt niet mijn ding… Alles beneden 10°C vind ik maar niets, alles onder het vriespunt is sowieso een drama. ;)

Het hardst zien handen af natuurlijk bij dit weer. Je kan Uggs aantrekken om je voetjes warm te houden, en drie truien over elkaar dragen. Maar ik heb nog geen enkel paar handschoenen gevonden dat mijn handjes écht warm houdt, en ik rijd ook niet graag met handschoenen aan dus dat is ook geen oplossing. En die vervelende verwarming die eerst nog ijskoud is op volle kracht als je net bent ingestapt om beslagen ruiten tegen te gaan… Dat de lente maar snel komt! Nu hoeft het ook niet meer, na een veel te warme kerst!

sneeuw bosbessenHanden raken uitgedroogd door koude en wind, en daar worden ze in de winter vaak aan blootgesteld. Handen hebben per definitie al weinig talgklieren die de huid van nature “smeren”. Mensen met een droge huid hebben over het algemeen ook het meest last van droge handen. En door te wassen drogen ze verder uit en verliezen ze vocht, maar wassen is natuurlijk wel nodig. Iedereen houdt van een warm bad als het koud is buiten, maar dat werkt des te meer uitdroging in de hand!

Droge handen zijn onaangenaam, maar het wordt helemaal erg als je ook met kloven af te rekenen krijgt. Kloven ontstaan wanneer er barstjes komen in een huid die droog en trekkerig aanvoelt. Dàt doet pas pijn…

De oplossing?

Bescherm je handen! Ga niet poetsen (zeker niet in de winter) zonder handschoenen, en ga als het zo koud is maar beter naar de carwash in plaats van zelf met spons en zeemvel aan de slag te gaan. En verder: smeren, smeren, smeren – liefst met specifieke handcrèmes! Een overzichtje van de beste crèmes de komende dagen!

wookie schipperke ipsos van de moesdongenEven terzijde: hondjes krijgen in de winter ook last van hun pootjes! De kou droogt hun voetkussentjes uit, en ook het zout dat wordt gestrooid doet hen geen goed. Er bestaat speciale was voor hun pootjes, die beschermt en hydrateert. Deze hond is trouwens de mijne, Wookie. ;) Het is een Schipperke en ze houdt eigenlijk wél van sneeuw… :) Schipperkes zijn echt de leukste hondjes ooit. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.