Pimp your print: Pimpter

pimpter systeemJe kan het zo gek niet bedenken of het bestaat voor nagels. Zo is er tegenwoordig een printer die een zelfgekozen afbeelding op je nagels kan zetten. Nagels pimpen dus, volledig naar wens. En vandaar dus ook de naam: “pimpter”.

De pimpter wordt gepromoot als HET materiaal om je nagelstudio nog cooler, beter, unieker en specialer te maken. In plaats van dat klanten moeten kiezen uit een van de symbooltjes op een Konad stempelplaatje, of een airbrushdesign, kunnen ze nu ook zelf een fotootje of logootje doorsturen.

Een gat in de markt?

Hoe werkt het?

De pimpter wordt geleverd met een computer of laptop, dat kies je zelf. De software op de computer maakt het printen mogelijk. Het systeem wijst zichzelf uit, hier hoef je echt geen computerexpert voor te zijn. Er zijn duizenden haarscherpe designs ter beschikking, maar je kan ook zelf fotootjes of ontwerpen toevoegen.

Nadat je een afbeelding naar wens geselecteerd hebt, print je 5 vinger- of teennagels tegelijk binnen 2 minuten, wat natuurlijk echt snel is.

pimpter 4 kleuren

Behandeling?

Het systeem werkt zowel op gel, acryl als natuurlijke nagels. Na de basisbewerking, voor de top coat, ontvet je de nagel en breng je de speciale base coat aan die bij het systeem hoort. Daarna plaats je de vingers in de pimpter, en bekijkt via de computer of elke afbeelding goed gecentreerd op de nagels zit: dat zie je dus op het beeldscherm. Met een druk op de knop wordt de gekozen tekening op de nagel overgezet. Afsluiten doe je met een top coat naar keuze. Met een nagellak top coat blijft de tekening zitten zolang de nagellak blijft houden, maar op gelnagels of acrylnagels blijft je gepimpte nagel ok tot aan de volgende bijwerking!

De foto van je hondje op je nagel geprint? Of zoon- of dochterlief? Of wat dacht je van je initialen? Ik kan meteen al enkele toepassingen bedenken!

Wat kost dat?

Net als elk nieuw nail art systeem, is ook de pimpter een investering. Maar je krijgt wel waar voor je geld: een computer of laptop, en een ingenieus printsysteem dat in één keer een set nagels kan printen. Er zijn 5 pimpters verkrijgbaar: voor vingernagels, teennagels of tips, of een combinatie van deze. De investering heb je er alleszins snel uit: niet alleen is het iets dat sowieso zal verkopen, ook moet je rekening houden met de tijd die je wint omdat je geen airbrush meer moet bovenhalen of de hele Konad procedure moet doorlopen.

Meer weten?

pimpter logoDe pimpter wordt gedistribueerd door een Nederlands bedrijf uit de grafische sector. Meer informatie kan je altijd bekomen bij Kim Baeyens, zaakvoerder van Il Senso in Zele, en hoofdverdeler voor Pimpter in België.

Op 10 maart organiseren ze een opendeurdag waar je het toestel in werking kan zien. Ze verdelen verder ook Nail Harmony: fans van Gelish kunnen misschien dus ook die namiddag in hun agenda blokkeren.

Meer informatie vind je op deze link. Je kan Kim en haar team contacteren via e-mail op info@ilsenso.be of telefonisch op 0032 474 32 76 41. Wil je graag eens langskomen of heb je interesse in een workshop, dan zullen zij je zeker kunnen verder helpen.

Een gedachte over “Pimp your print: Pimpter

  1. Pingback: Die Pimpter is echt wel tof! | NailStyLe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.