Opleiding

Organiseer jij opleidingen? Contacteer me via e-mail op brigitte@nailstyle.be of door een berichtje achter te laten onderaan deze pagina.

Zelf ook nagelstylist worden?

Geweldig idee! Niet alleen is het een hobby of zelfs beroep waarin je je creativiteit kwijt kan, het is ook leuk om te doen en daarenboven winstgevend. Sommige stylisten worden zelfstandige, of zelfstandige in bijberoep. Anderen kiezen om te werken bij een kapsalon, schoonheidsinstituut, zonnebankcenter of een nailcenter. Je kiest je eigen werktijden en komt geregeld in contact met klanten voor een fijne babbel.

Vooraleer je zover bent zal je wel best eerst een opleiding moeten volgen. Belangrijk is dat je kiest voor een praktijkgerichte opleiding. Vanaf de eerste lesdag wil dat zeggen dat je gaat oefenen, oefenen, oefenen, net zolang tot je alle technieken onder de knie hebt, en dit ook buiten de lessen zelf. Theorie wordt natuurlijk ook gegeven, want je moet wel weten waar je mee bezig bent. Meestal bestaat deze uit anatomie en een stukje chemie van de producten. Ook hygiëne komt aan bod, en je krijgt informatie over hoe je een nagelstudio runt.

Nagelstylist is een vrij beroep in België, wat dus wil zeggen dat het nog niet erkend is door de overheid en in feite eenieder nagelstylist kan worden. Diploma’s zijn ook niet erkend door de overheid, er is niet één welbepaalde opleiding die de beste of de juiste is.

Belangrijkst is dat je kiest voor een opleidingsinstituut met enige naam, waar je de opleiding en producten van vertrouwt. Producenten van materialen gaan enkel aan goede instituten toelating geven om met hun producten te werken. Ook zullen zij volgens de regels van de producent werken en hiervoor ook geregeld bijscholingen krijgen.

Er worden veel opleidingen aangeboden.
Je kan jezelf baseren op verschillende dingen om een keuze te maken:
– de producten die gebruikt worden
– de prijs van de opleiding
– kennissen die reeds een opleiding hebben gevolgd hier
– of het inclusief materiaal is, of of je dit zelf apart moet kopen
– hoe lang de opleiding duurt en welke dagen de lessen zijn
– …

Kies in ieder geval niet blind, en ga voor een merk en instituut dat je vertrouwen geeft!

3 gedachten over “Opleiding

 1. Nirphania

  Hoe weet je voor welk merk je moet kiezen? Ik ben al een aantal weken aan het rondkijken voor een opleiding, en welke merken enzo, maar ik geraak er niet aan uit, er zijn zoveel merken. En volgens ik gelezen heb zijn er ook merken die je nagels kapot maken. Ik weet echt niet hoe ik er aan uit moet geraken.
  Vele groetjes Nirphania

 2. Brigitte Bericht auteur

  Als je bij een instituut gaat dat al enige tijd bestaat, mag je er zeker van zijn dat ze met producten werken die te vertrouwen zijn. Denk aan Nail Creation, Magnetic, Light Elegance, … Over het algemeen moeten die producten ook aan vele keurmerken voldoen vooraleer ze op de markt mogen komen. Als er nagels kapot zijn, is het meestal omdat er iets niet helemaal duidelijk is, of duidelijk genoeg is uitgelegd! Ik denk dat je daar wel gerust in mag zijn. Welke merken ben je zoal tegengekomen misschien? Groetjes!

 3. Bobby

  yeah right. i remember Chemistry 101 in IIT. First exam – i got 2/20. Undi and Thapi got like 17 and 19. I had never felt so helpless in my entire life – di1#n&82d7;t get any of that stuff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.