Nail art oefenblad

nail chartIk moet toegeven dat ik zelf niet echt een held ben in nail art. Ik ben niet zo erg creatief, en zelfs een beetje kleurenblind (ik kan kleuren die te dicht bij elkaar liggen niet van elkaar onderscheiden). Mar zo af en toe maak ik per ongeluk eens iets dat echt mooi was, en dan heb ik spijt dat ik het eraf moet halen wat later. Ik maak er dan wel eens een foto van, maar dan vergeet ik waar ik die heb bewaard en jah…

De oplossing is natuurlijk dit oefenblad! Je kan knoeien zoveel je wilt, en achteraf heb je de beste sowieso nog altijd ter beschikking! Je kan als je het afprint op papier van betere kwaliteit zelfs met nagellak op je papier werken, maar je kan evengoed oefenen met kleurpotloden. Of je kan de tekening kopiëren naar MS Paint, of Photoshop voor de experten, en op de pc oefenen!

Make-up artists gebruiken ook altijd een blad om hun looks op te oefenen. Dit heet een face chart. M.A.C maakt echt geweldige face charts, en je kan deze ook gewoon in de winkel bekijken. Voor elke fashion show maakt de belangrijkste MUA ook telkens een face chart, waar de medewerkers zich op kunnen baseren. Zo zie je hieronder de face chart die Tom Pecheux voor Estée Lauder ontwierp voor de recente Isabel Marant show.

face chart estee lauder

Er is dus ook een nail chart nu! Voel je vrij om je creatieve uitspattingen met me te delen via Facebook. Ik neem sowieso contact met je op!

Makeup: Tom Pecheux for Estée Lauder
Photos: Courtesy of Estée Lauder

PS: Ben je op zoek naar een lege face chart? Ok, het is niet nagels-gerelateerd, maar we’re glad to be of service! Downloaden doe je hier!