Nagels herstellen na kunstnagels

herome exit damaged nailsEr is wel degelijk een wondermiddeltje, en het heet Herôme Exit Damaged Nails. Na het verwijderen van gellak (ik had gevijld, niet gesoaked), konden ze een kuurtje wel goed gebruiken. Maar door daar bovenop ook nog eens ziek te worden (met stevige koorts) kregen mijn nagels het nog eens extra te verduren.

Aan nagels kan je zien of iemand gezond is: vele nagelaandoeningen zijn het gevolg van iets dat niet helemaal goed zit in de algehele gezondheid. Wie ziek is, heeft vaak ook brozere nagels. Maar er zijn ook specifiekere gevallen met een duidelijkere oorzaak, zoals overdwarse groeven (lijnen van Beau) waar iemand die zinktekort heeft of hoge koorts heeft geleden mee geplaagd wordt, of overlangse doorsplijtende groeven (onychorexis) die voorkomen bij mensen met psoriasis of een slechte doorbloeding. En zo zijn er nog wel oorzaken en gevolgen, die allemaal een weerspiegeling hebben op het nagelbed.

Maar dus, Exit Damaged Nails. Topspul. Hier even hoe je het gebruikt.

herome exit damaged nails eigen nagelsHet is een kuur, wat wil zeggen dat je het moet gebruiken zoals aangegeven op de verpakking. Gedurende zo lang nodig (meestal een tweetal weken) masseer je je nagels dagelijks in met een klein druppeltje van het product. Veel heb je niet nodig om je ganse nagelplaat even in te vetten. Ik deed dat ’s avonds: even allemaal inwrijven en slapen, zo ben je zeker dat het product goed kan intrekken.

Na de eerste keer gebruik zag ik werkelijk al verschil. Nagels waar kunstnagels af zijn gevijld, hebben hun natuurlijke glans niet meer en voelen niet zo glad aan. Dat is uiteraard normaal: voor de hechting wordt meestal die natuurlijke glanslaag weggehaald. Na één keer gebruik zie je al dat die glanslaag zich herstelt. De groefjes zijn er nog, maar ze zien er niet meer zo droog uit.

barst middelvingerNa twee weken ongeveer kan ik echt zeggen dat mijn nagels hersteld zijn. Ze hebben hun natuurlijke glans terug, en ze zijn best sterk en plooibaar zonder dat ze breken. Enkel op mijn middelvinger zit een barst: ik ben het soort vrouw dat kuis, was en strijk zelf doet, en dan heb je al eens iets voor natuurlijk… ;) Ik heb er ook deze week niets meer aan gedaan… Straks: in vorm vijlen en die hangnagel verwijderen…

Ze zijn alleszins weer klaar voor nieuwe nagellakjes en dergelijke. (Eigenlijk mag je gedurende de kuur geen nagellak gebruiken, maar ik heb wel een keer of twee gezondigd… Misschien had ik die barst niet gehad zonder de nagellak…?)

Even nog dit: mijn nagels waren niet “zwaar beschadigd”, maar dat belooft Exit Damaged Nails ook aan te kunnen. Ik heb dat niet getest, omdat ik hoop nooit echt zwààr beschadigde nagels te hebben.

  • Als je gelnagels of acrylnagels hebt, laat deze professioneel verwijderen en ga niet zelf vijlen: de kans dat je te ver vijlt met pijnlijke rode vlekken tot gevolg of erger, is zeer groot.
  • Om gellak te verwijderen zijn er nagelstylisten die producten verkopen om dat thuis te doen (hier komt geen vijlen aan te pas), maar weer hier alleszins voorzichtig mee en volg goed de instructies. Contacteer je nagelstylist wanneer je problemen ervaart of er iets pijn doet, want dat is nooit de bedoeling!

Ik kocht mijn flesje bij Di voor ongeveer €12. Het is nog lang niet leeg na deze kuur, er is amper iets uit. Voor wie geregeld wisselt tussen kunstnagels en natuurlijke nagels, zeker de moeite om in huis te halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.