Lifting van gelnagels voorkomen

Elke nagelstylist heeft er op een gegeven moment wel eens mee te maken gehad. Zij het tijdens zijn of haar opleiding, zij het een welbepaalde klant met steeds datzelfde probleem. Wat is het, en belangrijker, hoe voorkom je het?

Gel kan liften zowel aan de vrije boord als aan de kant van de nagelriemen, op de nagelplaat zelf. Soms is het te wijten aan een foute applicatietechniek, maar het kan ook zijn dat de nagels van de klant vetter zijn dan normaal. Wanneer je het probleem consequent bij alle klanten hebt, kan je best je techniek wat bijschaven. Heb je een specifieke klant waar het telkens mis mee gaat, dan ben je misschien geholpen met een product als IBD Dehydrate, die de nagelplaat extra zal dehydrateren.

gelnagels lifting

Nagelplaat voorbereiden

Een goede hechting begint bij een goed voorbereide nagelplaat. Het beste gebruik je een vijl met grit 240 en beweeg je met de ronding van de nagel mee. Oefen niet teveel druk uit, maar vergeet geen enkel plekje. Controleer ook zeker goed tegen de nagelriemen en de vrije boord: ook hier moet alles genoeg opgeruwd worden. Maak na het vijlen de nagelplaat goed proper met een prep spray: nagels moeten proper en droog zijn, en er mogen geen stofdeeltjes meer op hangen.

Nagelriemen

Kupa Elite Gold Under Nail CleanerNagelriemen zijn vaak een boosdoener als het om lifting gaat. Zorg er altijd voor dat nagelriemen goed zijn achteruit geduwd of ingekort. Hoe fijn een los velletje op de nagelplaat er ook mag uitzien: als je dit niet weghaalt, zorgt dit voor lifting. Je kan voor de zekerheid met een puntig opzetstukje voor de frees even op een laag toerental langs de nagelboorden en -riem gaan. Topmateriaal inzake freesbitjes vind je bij Kupa.

Bonder

IBD DehydrateBonder optimaliseert de hechting van de gel aan de natuurlijke nagel. More is less is van toepassing op dit product: breng bonder altijd heel spaarzaam aan. De nagelplaat moet er nog wat ruw uitzien. Als ze blinkt, heb je teveel gebruikt. Heeft de klant een nagelplaat die vetter is, kan je onder de bonder een product als IBD Dehydrate gebruiken. Dit zorgt voor een perfecte pH-balans en neemt alle overtollig vet weg van de nagelplaat.

Inkapselen

Controleer bij het plaatsen van de gel dat het product nergens de nagelboord raakt. Gebruik een rozenhoutstokje om product dat toch in contact is gekomen met de huid weg te nemen. Waar gel in contact komt met de huid, zal liften niet lang op zich laten wachten. Gebruik verder ook genoeg gel: zorg ervoor dat de vrije boord mooi bedekt en ingekapseld is. Neem ook de voorkant van de nagel even mee. Dit voorkomt dat de gel van de natuurlijke nagel splitst.

Heb je veel last van lifting, wees dan extra aandachtig bij elke stap. Het probleem identificeren is al een grote stap naar het oplossen.

Een gedachte over “Lifting van gelnagels voorkomen

  1. Charis

    Hallo,

    Wat bedoel je met de voorkant van de nagel even meenemen bij het plaatsen van de gel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.