Gellak verwijderen gaat niet vanzelf!

Met de populariteit van gellak systemen, rijst ook de vraag naar correcte applicatie en verwijdering van de producten. Het juiste aanbrengen is namelijk dat wat maakt dat een klant tevreden is of niet. Het verwijderen van gellak is iets waar mensen zelden voor naar de nagelstylist gaan. Afpulken, lostrekken of zelf wat weken in aceton of nagellak remover zijn verwoede pogingen die op eigen houtje worden ondernomen, maar die zorgen uiteraard niet voor een mooi resultaat. Meer nog: ze beschadigen de nagels, erger dan je misschien denkt!

De Professional Beauty Association heeft onlangs in een van haar Nail Manufacturer Council on Safety Publications vermeld dat een goede, degelijke verwijdering van gellak noodzakelijk is voor de gezondheid van de natuurlijke nagel. En de PBA weet waarover ze spreekt: zij zijn al meer dan 100 jaar de beroepsvereniging die alle beauty sectoren vertegenwoordigt . Zij voeren geregeld onderzoek naar de gevolgen van bepaalde producten, dus hun advies neem je best in acht.

Gellak verwijderen is voor ieder systeem weer anders. Het ene merk raadt met zijn producten misschien 5 minuten weken aan, terwijl een ander merk eerder een 15 minuten nodig heeft. Belangrijk om weten is dat dit een minimum-weektijd is, en geen maximum. Wanneer je bij het verwijderen van het product nog een weerstand voelt, kan je best de weektijd verlengen. Toch het product van de nagel weg forceren met een schraper zal kleine putjes op de nagelplaat achterlaten: beschadigingen die de nagel brozer maken waardoor hij makkelijk breekt en gevoeliger is. Ook laat je best het elektrisch vijlen: dit is ok bij gel of acryl, maar gellak is te dun voor die harde aanpak.

Interessant om weten: wanneer de gellak langer dan aanbevolen op de nagel heeft gezeten, zal de weektijd ook langer zijn dan wanneer je na 2 weken verwijdert. De producten worden meer immuun voor de solventen.

Aan de fans van gellak maar één advies: ben je het beu, laat het professioneel verwijderen. Of laat er een nieuwe laag op zetten: meteen terug mooi. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.