Gellak in opmars!

We hadden het er een tijdje geleden al over op Nailstyle en de impact is zo groot als verwacht: gel polish is stilaan bezig zijn intrede te maken in zowat elke nagelstudio. Stylisten wereldwijd vallen voor het perfecte resultaat dat op relatief eenvoudige wijze kan verkregen worden, en het gewin in tijd. Gellak aanhangers houden dan weer van het perfect-zonder-fake gevoel dat een gellak biedt. Gedaan met afbrokkelen, vegen, en minutenlang niksen terwijl het droogt (waarbij je toch altijd nog te vroeg denkt dat het ok is) – hallo perfectie gedurende minstens 14 dagen en perfecte gloss, in alle kleurtjes die je maar wilt.

Welke merken? Hoe? We maken even een round-up.

De meeste merken nagelproducten hebben inmiddels wel een gel polish lijn op de markt. De eerste was echter CND met Shellac – zij waren in feite de uitvinder van het concept. Begin 2010 promootten zij een product dat echt revolutionair was: geen geurhinder, duurzaam, snel, kortom, iets dat mensen weer naar de nagelstylist zou doen komen voor een manicure. Spijtig genoeg is een handverzorging iets waar veel mensen op besparen, terwijl handen eigenlijk best wel veel afzien… En komaan, zo’n nagellakje heeft het na 2 dagen wel gehad. Bovendien bevat Shellac geen formaldehyde, toluene of DBP, drie chemische substanties die de natuurlijke nagel kunnen uitdrogen of beschadigen, of waar mensen allergisch aan kunnen zijn. Verwijderen is een werkje van een tiental minuten, zonder vijlen, zonder onderdompelen in aceton. Een wrap met removal, even laten inwerken en als bij wonder alles weg.

Verschillende andere merken volgden in de voetsporen van CND, zodat er nu een variëteit aan producten verkrijgbaar is. Ze handhaven allemaal hetzelfde principe, namelijk geen buffen of vijlen meer tussendoor, maar sommige merken vereisen nog wel het zachtjes opruwen van de natuurlijke nagel om een betere hechting te verkrijgen. Soms is zelfs nog een bonder vereist. Belangrijk is dat je goed nagaat welke optie jou de beste lijkt voor jouw klanten.

Een overzichtje van een aantal merken die verkrijgbaar zijn in België/Nederland – je vindt alle info die je nodig hebt door de namen in Google in te voeren en daaraan “site:.be” toe te voegen.

CND – Shellac

shellac 2

IBD – Gelac

Hand & Nail Harmony – Gelish

EzFlow – Gelez

NSI – Polish Pro

Magnetic – Gel Polish

Tips voor lange houdbaarheid:

– seal steeds de free-edge goed af met base, color en top coat
– volg de gebruiksaanwijzing: sommige gellaks vereisen buffen, anderen niet
– raak nooit de nagelplaat aan met de vingers voor het aanbrengen van de polish
– gebruik de juiste hoeveelheid product – dit is altijd even zoeken in het begin
– respecteer de uithardingstijd

Als klant kan het interessant zijn dat je je ook eens in de merken en hun kenmerken verdiept, zodat je weet waarnaar je vraagt in een nagelstudio. Veel onderhoud heb je niet, en je zit gegarandeerd 14 dagen safe. Een nagelriemolie of hand- en nagelcreme kunnen de houdbaarheid en glans wel bevorderen.

5 gedachten over “Gellak in opmars!

 1. Mirjam

  Goede middag,

  Kunt u mij iets meer vertellen over de gellak?
  Ik zelf heb O.P.I. aangeschaft, net als de gel/acryl kunstnagel producten in mijn salon van O.P.I. zijn.
  Maar deze valt me enorm tegen.
  Slechts 1 op de 6 pers. waar het bij blijft zitten!!
  Welke van uw merken komt bij u het beste uit de bus en mag ik weten wat de kosten zijn?
  Kan ik die evt. wel met de base en top gel van de gelnagels of gel lak van O.P.I. combineren?

  Vriendelijke groet:
  Mirjam

 2. BreeZe Bericht auteur

  Ik probeer snel wat meer informatie over verschillende merken gellak op de blog te plaatsen! OPI heeft de GelColor reeks dacht ik, maar heb nog niet echt dingen kunnen vergelijken. De meeste merken raden echter wel aan om niet te mixen. Bij gewone gel kan je dit oplossen door een all systems bonder te gebruiken, maar de werkwijze voor gellak is anders. Ik zoek het verder uit!

 3. MariaNails

  De meeste merken raden misschien aan om niet te mixen, maar wanneer het soak off polishes zijn en dus flexibel, is dit bijna altijd mogelijk! Sommige merken hebben echter een topcoat die niet soak off is, waardoor de gelpolish nagel voor het verwijderen eerst open gevijld dient te worden.
  Ons eigen merk is verreweg de goedkoopste en gezien de vele positieve reacties en eigen ervaring durf ik te zeggen dat het absoluut niet onder doet voor de merken met een groots marketingbeleid.
  Wij versturen uiteraard ook naar Belgie voor nog geen 10,-!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.