Eerste kennismaking met Light Elegance gelproducten: positief!

Light Elegance 1 StepGisteren ging ik op bezoek bij MONAI in Wijnegem voor de presentatie van de Light Elegance gel-producten. Ik heb al gelnagels gehad die met die producten geplaatst waren, maar wilde er wel eens wat meer over leren. Bij MONAI worden geregeld gratis kennismakingscursussen georganiseerd, waar je als gevestigd nagelstyliste op welkom bent om alle producten eens te bekijken, een demonstratie te krijgen én zelf te testen.

Een gezellige avond met boeiende tips & tricks van expert ter zake Ruth! Even kort wat ik gisteren heb geleerd…

workstation gelnagels

Voorbereiden

Light Elegance heeft naast een bonder, die de kleeflaag vormt tussen de natuurlijke nagel en de gel, ook een dehydraterend product, Airbond, dat optimale hechting nog eens bevordert. Wie makkelijk lifting heeft rond de nagelriem en aan de nagelwal, gebruikt deze best in combinatie. Bonder is verder geen primer: het product is niet zuur en dus niet schadelijk.

Gels

Er zijn 4 verschillende types gel, die allemaal als basis of builder kunnen gebruikt worden. De 1-Step is de all-in-one meest vloeibare gel, de Extreme is meer rigide. Dan is er nog de Cool Gel die niet opwarmt bij uitharding (lees er hier meer over) en de Cover Pink om het nagelbed te dekken indien nodig. Voor een french manicure zijn er witte tinten zijn er in 3 soorten: Natural Tip, French Tip en Perfect White.

Gel Polish Colors zijn kleurengels die met 1 à 2 lagen afhankelijk van de kleur een prachtig resultaat geven omwille van hun hoge pigmentatie, en de Glitter Gels hebben een schitterend 3D-effect met glitters in verschillende groottes.

Afwerking

Super Shiny. Meer moet er niet gezegd worden. Onberispelijke glans, goed genoeg om voor competities te gebruiken. Geen verkleuring, geen barsten. Je kan vijf nagels in één keer afwerken en laten uitharden zonder probleem.

MONAI Ruth Deruddere at workMONAI Ruth Deruddere Light Elegance

Ruth demonstreerde zelf even een french manicure en een kleurgel, en daarna mochten we zelf even alles uitproberen. En inderdaad: Light Elegance werkt heel makkelijk:

  • elke laag moet 120 seconden uitharden – niet meer en niet minder,
  • loopt rustig af,
  • knappe glans,
  • vijlt vlot zonder te veel stof en
  • vooral ook naar het bonding systeem was ik heel benieuwd.

Ik heb zelf Bonder, Airbond & Super Shiny mee naar huis genomen om verder te testen. Light Elegance producten zijn trouwens combineerbaar met andere merken!

Als je zelf op zoek bent naar een nieuw merk, dan zou ik zeker aanraden om eens een kijkje te nemen op de website van MONAI. Wil je ook graag een kennismakingscursus volgen, kan je hen een mailtje sturen op info@monai.be of bellen op 03 454 44 95 – ze worden geregeld georganiseerd.

Light Elegance verlenging Light Elegance French Manicure & Gel Polish Color

Light Elegance eigen werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.