Bijna Kerstmis!

Voor de nagelstylisten breekt een drukke tijd aan. Kerstmis en daarna Nieuwjaar is niet enkel meer dé periode bij uitstek voor kappers. Alles moet goed zitten. En ongetwijfeld zijn er durvers bij die hun nagels voor de Kerst er wel eens vrolijk willen laten uitzien.

xmas1

 

De perfecte kleuren voor dit thema zijn uiteraard rood, wit en groen.
Leuke figuurtjes zijn sterren, sneeuwvlokjes, glitter, parels, kerstboompjes, kerstmannen of sneeuwpopjes, … Je kan je fantasie de vrije loop laten gaan!

Heel tof om mee te werken zijn fimo-figuurtjes. Je kan deze normaal gezien gewoon bij de groothandel kopen, maar moet er een beetje naar zoeken. Ik vond mijne op de Brusselse Esthetica-beurs. Je kan kiezen om deze bovenop te leggen en ze te verwerken in de toplaag, maar ik moet zeggen dat de kans dat je er eentje kwijt speelt wel vrij groot is dan. Makkelijker is om de figuurtjes onmiddellijk te verwerken in de basislaag. Je blijft ze dan wel voelen, maar stoot er nergens meer echt mee tegen.

xmas6xmas7

Wat kleur betreft is het belangrijk te weten dat waar je voor kiest waarschijnlijk ook 3 à 4 weken blijft. Wil je knalgroen of knalrood, of allebei afwisselend, weet dan dat je daar waarschijnlijk ook nog wel eens mee naar het werk zal moeten, of naar de winkel. Glitter en strass kan wel makkelijker onder alle omstandigheden.

xmas3

xmas2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kan ook, gebruik makend van nail forms, de tip een speciale vorm geven. De laars van de Kerstman op de foto hieronder is gemaakt door de natuurlijke nagel te verlengen op de nail form en deze daarna weg te halen. Niet eenvoudig te maken, maar het lijkt me ook niet simpel om te hebben!

xmas4

Evenmin praktisch lijkt me de spiral nail die je ziet op de eerste foto in de kerstboom aan de pink… Uniek is het alleszins wel! Meer daarover in een volgende post, wanneer we zullen zien hoe zoiets moet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.